Kersthit voor Theresiaschool

BARGER-COMPASCUUM

/EMMEN - De Brede School Emmen is met drie zogenoemde cultuurcoaches actief in alle wijken en dorpen in de gemeente Emmen. Dat levert bijzondere samenwerkingen op.

Janet van Es, Henk Radersma en Monique Verheugt zijn de drie cultuurcoaches van de gemeente Emmen. Hun opdracht is alle brede scholen in Emmen en omgeving te ondersteunen bij het vormgeven van een breed programma op het gebied van kunst en cultuur. Dit gebeurt in nauw overleg met de scholen, die zelf bepalen welke kant ze op willen. Zo is het denkbaar dat een school onder schooltijd aan bijvoorbeeld een dansproject of een musical werkt.

Samenspraak

Aansluitend kan de brede school ervoor zorgen dat de leerlingen na schooltijd extra workshops kunnen volgen. De cultuurcoaches inventariseren de wensen in samenspraak met de Interne Cultuur Coördinatoren en stellen naar aanleiding daarvan overal activiteitenladders samen. Het gaat erom dat kinderen ontdekken wat ze willen doen en willen leren. Elk kind heeft talenten, het is de kunst om die talenten tot volle bloei te laten komen. Kunst en cultuur wordt door de brede school bereikbaar voor alle kinderen. Cultuurcoach Monique Verheugt geeft als voorbeeldproject het Kinderkoor van de Sint Theresiaschool in Barger Compascuum: “Tussen de herfst- en kerstvakantie heeft dirigente Laura van Kessel aan allerlei liedjes gewerkt met een kinderkoor van acht kinderen. Dit was op initiatief van de school. Na een kleine binnenschoolse pilot konden alle kinderen van de groepen vijf tot en met acht zich opgeven om mee te doen met de naschoolse activiteit.”

Kinderkoor

Dirigente Laura van Kessel vult aan: “We hebben liedjes gezongen van Disney’s Vaiana, Sia, André Hazes junior en Marco Borsato. En daarnaast hebben de kinderen vanwege de kerstdagen zelf ook nog een cool kerstliedje gemaakt. Hiervan hebben we als afsluiting voor de kerstvakantie een echte videoclip gemaakt. Ik ben trots op mijn kinderkoor. Ze hebben zich lekker kunnen uitleven en zelf ook nog iets gecomponeerd.” Alle activiteiten van de Brede School Emmen zijn te vinden op de website www.bredeschoolemmen.nl.

Auteur

Redactie