Coevorden zet extra in op taalontwikkeling

COEVORDEN

Een groot aantal basisscholen en kinderopvangorganisaties in de gemeente Coevorden ondertekenden vorige week het convenant Logo 3000. Dat is een woordenschatmethodiek die bijdraagt aan de taalontwikkeling van kinderen.

Een aanpak die zowel op scholen als op kinderopvangcentra wordt ingezet. Het programma is bedoeld om de omvang en de kwaliteit van de woordenschat van kinderen te vergroten. Wethouder Jeroen Huizing: “Ik ben er trots op dat wij in de gemeente Coevorden gaan werken met Logo 3000. Een goede woordenschat is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het is de basis om mee te kunnen doen, mee te kunnen praten en om mee te kunnen denken. Ik ben blij dat zoveel scholen en kinderopvangorganisaties hieraan meedoen.”

Lezing

Tijdens de bijeenkomst gaf Dirkje van der Nulft - zij is ontwikkelaar van het programma Logo 3000 - een lezing ‘Met woorden in de weer’. Zij benadrukte de risico’s die kinderen lopen als ze de basiswoorden niet snel genoeg leren. “Als kinderen te weinig woorden kennen om de les te begrijpen leren ze minder bij. Dat verstoort hun verdere schoolloopbaan”, meent Van der Nulft. “Het is van belang om aan te blijven bieden, maar ook door ouders te stimuleren om thuis veel met hun kinderen te lezen.”

Auteur

Redactie