Gratis vuurwerkbrillen voor leerlingen

COEVORDEN/ZWEELOO

De gemeente Coevorden en de Welkoop bieden samen leerlingen uit de groepen zeven en acht van alle basisscholen in de gemeente vuurwerkbrillen aan. Coevorden en de Welkoop delen de brillen uit in het kader van het School Preventie Plan.

De vuurwerkbrillen worden gesponsord door de Welkoop in Coevorden, Zweeloo en Nieuw-Amsterdam. De eerste vuurwerkbrillen zijn dinsdag uitgedeeld aan de kinderen van de Coevorder Paul Krugerschool. Dat gebeurde door de Coevorder wethouder Jeroen Huizing en Hans Olde Bijvank (Welkoop).

Jaarwisseling

In de gemeente Coevorden bestaat het School Preventie Plan sinds 2009. Dit plan bestaat uit voorlichtingen door organisaties aan de groepen zeven en acht van de basisscholen. Overlast rond de jaarwisseling is één van de thema’s. Het doel is om positief gedrag onder de kinderen te bevorderen en jeugdproblematiek snel aan te pakken.

Auteur

Redactie