Metamorfose Brugstraat Klazienaveen afgerond

KLAZIENAVEEN

De metamorfose van de Brugstraat in Klazienaveen is afgerond. Daar is begin december de straat weer toegankelijk voor het verkeer. Vorige week vrijdag was het officiële oplevermoment.

Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) plantte de laatste boom langs de straat. Op 1 mei werd gestart met de herinrichting van de Brugstraat. De straat ging op de schop omdat het straatbeeld niet meer paste bij de nieuwbouwwijk De Planeet. Ook werd er vaak te hard werd gereden en moest de riolering worden aangepakt. De afgelopen zeven maanden is in de Brugstraat gewerkt aan een gescheiden rioolstelsel (regen- en vuilwater), er zijn een voetpad en nieuwe parkeerhavens aangelegd, er zijn bomen geplant en de rijbaan is smaller gemaakt. Het asfalt is vervangen door klinkers. De nieuwe inrichting van de Brugstraat moet ervoor zorgen dat het doorgaande verkeer sneller gebruik gaat maken van een route via de Pollux en de Antares.

Auteur

Redactie