VIOS Oosterhesselen neemt afscheid van Johan Piening

OOSTERHESSELEN/EMMEN

Zondag vijfdeklasser VIOS uit Oosterhesselen gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Het bestuur van Vooruitgang Is Ons Streven vindt het na vijf seizoenen tijd om afscheid te nemen van trainer Johan Piening uit Emmen.

"We hopen na de zomer op een frisse wind en nieuwe inzichten", stelt clubvoorzitter Robbert Kroes. Piening geeft op het sportpark bij Gebouw 48 ook training aan het oudste jeugdteam JO-19. Ook die equipe krijgt komend seizoen een nieuwe oefenmeester.

Honderdjarig bestaan

VIOS jaagt als één van de oudste Drentse voetbalverenigingen dit seizoen op promotie vanwege de viering van het honderdjarig bestaan in 2018. De titel lijkt een lastig verhaal te worden, maar de Oosterhesselers maken als nummer zeven in 5F nog altijd kans op de nacompetitie. De zondagclub met een fraaie historie speelde in het verleden jarenlang in de derde en vierde klasse. Op het niveau van de vierde klasse werd in 1999 voor het laatst gevoetbald. Er is de dorpsclub dan ook alles aan gelegen om de vierde klasse eindelijk weer te bereiken.

Auteur

Redactie