Glazen Huis Emmen knalt Guinness Book of Records in | Fotoreportage

EMMEN

Het is het Glazen Huis in Emmen gelukt om in het Guinness Book of World Records te komen. De opening kreeg, onder toeziend oog van de Emmer wethouder Robert Kleine, de gewenste knallende opening.

Het was even voor twaalf een drukte van jewelste bij de hoofdingang van het Rensenpark - waar het Emmer Glazen Huis dit jaar staat. Een paar honderd studenten hadden zich verzameld om mee te werken aan het verbreken van een wereldrecord. Er moesten namelijk binnen een paar minuten meer dan 550 ballonnen worden kapot getrapt om in het Guinness Book of World Records te komen. Studenten van het Drenthe College - zij kregen vrijaf om aan deze poging mee te werken - waren massaal aanwezig. De mensen kregen ballonnen aan hun benen vastgebonden en moesten die van hun buurman kapot trappen. Net zo lang tot dat er een ballon overbleef. Het wereldrecord is met overtuiging verbroken: 950 ballonnen zijn binnen de tijd naar de gallemiezen gegaan. Organisator Wesly Struik kan zijn geluk niet op. "Waanzinnig dat dit gelukt is. Het was de knallende opening waar we op hoopten." De camerabeelden, die als bewijs dienen, worden opgestuurd naar de organisatie achter het Guinness Book of World Records.

Auteur

Redactie