Gezellig kerstweekend in oude dierentuin

EMMEN

Komend weekend, op 16 en 17 december, worden er allerlei kerstactiviteiten georganiseerd in de oude dierentuin. Het gehele weekend is er een Creatieve Kerstmarkt met sfeervolle kerstkramen. Op zaterdag is er een Buddy Walk (hondenloop) en op zondagavond waan je je in de 19e eeuw tijdens de Dickens Walk.

Kerstmarkt Op de Kerstmarkt zijn een twintigtal sfeervolle kramen met leuke en lekkere kerstcadeautjes te vinden en mag een kop warme snert of chocolademelk bij een knisperend vuurtje niet ontbreken. Ook worden er broodjes gebakken aan bamboestokken afkomstig uit het park. Met alle kunstenaars in het park kan het niet anders dan dat creativiteit een belangrijke plek inneemt tijdens deze Kerstmarkt. Zo worden de galeries bijzonder aangekleed in kerstsfeer. In de galerie van Ingo Leth prijkt een kunstzinnige kerstboom en vanuit galerie Micksart wordt er door een aantal kunstenaars gewerkt aan een speciale vuurkorf. Deze kerstmarkt sluit aan bij de activiteiten rondom de grote kerstboom op het Marktplein van de Rotery en het Glazen Huis van ZO34 bij de ingang van de oude dierentuin. Buddy Walk Op zaterdagochtend vindt om 10.00 uur de Buddywalk plaats. Tijdens deze wandeling loop je met je hond een route door het park. Onderweg is er een behendigheidsparcour door Hondenschool Drenthe uitgezet en is er voor iedere deelnemer een kop warme chocolademelk. Liefhebbers mogen gezellig een broodje bakken bij het vuur. Iedere deelnemer krijgt tijdens de start een goodybag met o.a. een kerststrikje en iets lekkers voor de hond. Dickens Walk Op zondag vanaf 17.00 uur verandert het park in Charles Dickenssfeeer. Gedurende de wandeling door het park wordt het 19e eeuwse tijdperk beleeft met bedelaars, waarzeggers en kwakzalvers. Voor wie zich bij de neus laat nemen door de dorpsgek of laat beschuldigen van diefstal, zou de avond kunnen eindigen aan de schandpaal. Deze kerstactiviteiten worden georganiseerd door de creatievelingen van de oude Dierentuin. De afgelopen maanden zijn ook de laatste ruimtes in het park in gebruik genomen door kunstenaars en organisaties met een maatschappelijk streven. Nu de groep compleet is gaan de gebruikers regelmatig gezamenlijk leuke en inspirerende evenementen organiseren. Alle informatie over de Kerstmarkt en deelname aan de Buddy Walk of Dickens Walk zijn te vinden op de Facebookpagina van Het Creatief Mensenpark Emmen.

Auteur

Redactie