Wilma Luiken voelt zich thuis in Coevorden

COEVORDEN

De 49-jarige Wilma Luiken studeerde maatschappelijk werk en zij heeft nu een parttime baan als coördinator bij Home-Start Coevorden. Lees meer over de Coevordense in deze Doorloper.

Een relatie? “Ik ben getrouwd met Bas.” Coevorden is voor mij… “De plaats waar ik ben opgegroeid, waar mijn kinderen groot zijn geworden en waar ik mij thuis voel.” Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan… “Zou de voetgangerstunnel van het centrum naar het EDS-plein er al lang geweest zijn.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Coevorden. Smithy’s Palace en het Stuupke waren favoriet.” Als Ajax wint, dan… “Is Bas blij, maar mij maakt het niet uit. Als iedereen maar eerlijk speelt en er plezier in heeft.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was… “Ik was 14 en dolverliefd op Erik, maar helaas was dat niet wederzijds.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Dat was pas nog met het vieren van Sinterklaas. Er waren weer heel grappige en gevatte gedichten gemaakt. Geweldig!” En dat ik huilde ook… “Toen mijn schoonmoeder kwam te overlijden.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Dat is zo’n leuk en hilarisch boek!” Je kunt me wakker maken voor… “Een spoedgeval in de familie, maar anders moet je me vooral lekker laten slapen.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Een kop thee zetten.” Als ik niet in Coevorden zou wonen, dan… “Woon ik in een huisje in Italië met veel ruimte en een mooie tuin zodat alle familie kan blijven logeren.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Sinterklaas, omdat hij elk jaar weer heel veel kinderen blij maakt.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Maatschappelijk werker.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Coördinator namens Home-Start Coevorden. Ik heb een geweldig veelzijdig beroep, waar ik alles in kwijt kan. Zeker volgend jaar, want dan bestaat Home-Start Coevorden tien jaar en mag ik van alles organiseren met en voor onze vrijwilligers en gezinnen.” Mijn hobby’s zijn… “Lezen, haken, kleding maken, (moes)tuinieren, hardlopen en nog veel meer.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt, is… “De reis naar Myanmar in 2015 die ik samen met mijn jongste dochter heb gemaakt. Een heel bijzonder land met heel aardige mensen. Ook al is de berichtgeving op dit moment behoorlijk negatief: ik zou er direct weer heengaan.” Deelnemen aan deze rubriek? Mail naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie