Nieuwe incheckpalen Arriva

EMMEN/COEVORDEN

Vanaf begin december start Arriva met een grote actie om de huidige check in- check out palen (validators) op de stations, waar Arriva haar treindiensten biedt, te vervangen.

Deze vernieuwing zal voor de reiziger niet alleen duidelijk worden in het rankere uiterlijk van de palen maar vooral merkbaar zijn in het gebruik. De nieuwe palen die gedurende de komende maanden vervangen worden zijn sneller en geven een luidere geluidtoon bij het in- en uitchecken. Daarnaast zijn de nieuwe palen geschikt om op termijn ook andere dragers dan OV-chipkaarten te ‘lezen’, zoals een bankpas. De vervanging van de palen start deze maand. Gedurende zes maanden worden ruim 500 palen vervangen. De vervanging van de palen levert voor de reizigers nauwelijks overlast op omdat er altijd gezorgd wordt voor een alternatieve in- en uitcheck mogelijkheid. Mogelijk dat het alternatief tijdelijk wel op een andere plaats op het station of perron te vinden is. Emmen en Coevorden zijn in maart en april aan de beurt.

Auteur

Redactie