Rechtbank verlengt voorarrest verdachte van steekpartij met drie maanden

Emmen

De rechtbank in Assen heeft het voorarrest van een Emmenaar met drie maanden verlengd.

De man wordt ervan verdacht dat hij eind november zijn vriendin neerstak in haar huis aan de Zuidlaarderbrink in Emmen Agenten gingen destijds naar de woning, nadat de vrouw zelf de politie alarmeerde. Eerder op de avond had zij de politie al gebeld omdat haar 50-jarige ex haar lastig viel. Het is onbekend hoe het momenteel met de vrouw gaat. De verdachte verschijnt 1 februari voor het eerst op een openbare zitting bij de rechtbank in Assen. Daarvoor zegt het OM hem door een psycholoog en psychiater te willen laten onderzoeken. De man heeft gezegd mee te willen werken. Overigens is de man in het verleden eerder veroordeeld. Zo kreeg hij in 2016 acht maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk voor het mishandelen van een ex-vriendin in Erm. Dat was eind 2015.

Auteur

Jitze Hooghiemstra