Scholen uit Emmen gaan live de wereld over

EMMEN

Vijftig bovenbouwleerlingen van obs de Brink, het Expertise Centrum Anderstaligen en de Hesselanden doen 13 december mee aan de Global Science Opera ‘Moon Village’. Een project waar scholen uit vijf landen aan deelnemen.

De Emmer leerlingen verzorgen de slotscène die live wordt gestreamd vanuit het European Space Agency (ESA) in Noordwijk. Vijf landen, waaronder Nederland, zijn uitverkoren de livestream te doen. Een unieke kans en belevenis voor de kinderen die de slotscène, een talkshow op de maan in 2040, opvoeren. “Dit wetenschaps- en kunsteducatieproject sluit goed aan op de onderwijsvisie van het openbaar onderwijs in Emmen: ‘Oog voor de wereld’. We willen de kinderen meegeven oog te hebben voor elkaars talenten, elkaar een podium te gunnen. Want samen maak en ben je de maatschappij”, zo vertelt Arthur Hof, locatieleider van obs de Brink. Het thema is gebaseerd op de plannen van de ESA om een dorp te bouwen op de maan, waar mensen naartoe kunnen emigreren. Eén van de astronauten die straks naar de maan gaat, speelt zelfs met de kinderen mee in de opera.

Auteur

Redactie