Op zoek naar verborgen talent

EMMEN

De gemeente Emmen investeert met het project Movements in jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een samenwerking van vier organisaties uit Emmen.

Bij de start van het project kiezen jongeren op welke manier ze hun talent willen ontdekken. Ze kunnen kiezen voor Kunst & cultuur en worden dan begeleid door De Kunstbeweging. Of ze kiezen voor Sport & bewegen met een sportcoach van Lampe Vitaal. De jongerencoach van Welzijngroep Sedna staat klaar met raad en daad om de jongeren bij te staan in hun proces. De laatste Movements groep stond in het teken van Kunst & cultuur. Projectleider Rick Busscher van De Kunstbeweging vertelt: “Als locatie hadden we deze keer het oude schoolgebouw van Kristalla in de wijk Emmerhout. Een heerlijke plek waar de jongeren aan de slag gingen met theater, film- en dansworkshops. Het was een afwisselend programma waarin zij en hun verborgen talenten centraal staan.” Het project Movements gaat uit van de gedachte dat jongeren een belemmerend gedragspatroon met een beetje begeleiding kunnen doorbreken. Het gaat om nieuw perspectief. Binnen de veiligheid van Movements krijgen ze de kans hun talenten te ontdekken en hun zelfvertrouwen weer op te bouwen. Ze leren samenwerken en ook om anderen daarbij te vertrouwen. Na het project worden de jongeren begeleid naar een leerwerkbedrijf door een jobcoach van Broekmann Personeelsdiensten of kiezen ze voor een opleiding die bij hen past. Na de voorgaande edities zette driekwart van de deelnemers de stap richting een baan, een werkervaringsplek of een opleiding. Op 28 november rondden de deelnemers het kunsttraject af met een presentatie, waarna ze starten met een jobcoach. Jongeren die belangstelling hebben voor Movements kunnen kijken op www.movements-emmen.nl.

Auteur

Redactie