Nieuwe kunstprojecten voor basisonderwijs

NIEUW-DORDRECHT

/EMMEN - Steeds meer docenten en cultuurinstellingen vinden de weg naar de subsidieregeling voor ontwikkeling van kunst- en cultuurprojecten in het Drentse basisonderwijs.

Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht is één van de aanbieders van wie de aanvraag vorige week gehonoreerd werd. Voorzitter Hank Peters van Collectie Brands vertelt: “Onze werkgroep educatie is enorm blij met deze toekenning voor het project Een koffer vol spullegies. We gaan in het kader van dit project een reis-collectie ontwikkelen samen met de Dordtse Til uit Nieuw-Dordrecht en de Diedeldoorn uit de Rietlanden; twee basisscholen in de gemeente Emmen.” Brigitte Hammes, lid van de werkgroep educatie vult aan: “Het idee is om vier koffers samen te stellen die scholen kunnen lenen. In de koffers zitten objecten uit ons museum, en naar aanleiding daarvan krijgen de leerlingen les over diverse thema’s zoals verzamelingen, speelgoed of kleding door de jaren heen. Na een bepaalde periode wordt de koffer weer ingeleverd en wordt het project afgesloten met een workshop en een bezoek aan het museum.”

Subsidie

De subsidie wordt aangevraagd bij Compenta, het Drentse subsidieloket dat het geld voor cultuureducatie voor het basisonderwijs beheert en bepaalt welke aanvragen kunnen worden gehonoreerd. Rineke Marwitz maakt namens de Emmer Kunstbeweging deel uit van Compenta. “We zijn blij dat er steeds meer subsidieaanvragen komen vanuit de gemeente Emmen. Dat geeft aan dat cultuureducatie leeft bij onze basisscholen. Een belangrijke ontwikkeling.” Informatie over de regeling voor productontwikkeling staat op www.compenta.nl. Er is maximaal vijfduizend euro beschikbaar per aanvraag. Aanvragen kunnen tot 15 december dit jaar worden ingestuurd. De Kunstbeweging werpt zich op als aanspreekpunt voor advies en hulp.

Auteur

Redactie