Fanfareorkest Excelsior Oosterhesselen scoort in eerste divisie

OOSTERHESSELEN

Voor het fanfareorkest van de Oosterhesseler muziekvereniging Excelsior was het zaterdag een belangrijke dag. Na een lange periode van intensieve voorbereidingen reisde het orkest af naar Hoogeveen om deel te nemen aan het bondsconcours in de Tamboer. Veel orkestrepetities, sectierepetities, een studieweekend en een try-out concert had het gezelschap achter de rug.

Excelsior speelde onder leiding van dirigent Floris de Wever als laatste aan het eind van de middag. Doelstelling was handhaving in de eerste divisie. Vier jaar geleden promoveerde het orkest naar de hoogste divisie. Excelsior begon het optreden met de daverende mars Arromanches en speelde daarna de twee concoursstukken D-day en The Sunken Village. Toen de laatste klanken waren weggestorven, was het wachten op de uitslag van de jury. Die was heel positief, want orkest en dirigent werden beloond met 82.42 punten. Die prestatie was goed voor de eerste prijs. Meer informatie over de vereniging staat op de website www.excelsioroosterhesselen.nl.

Auteur

Redactie