Wildlands Maandwinnaar november: ‘Lekker bezig zijn met het perfecte plaatje’

EMMEN/DIDAM

Arno Godschalk (37) uit het Gelderse Didam won met zijn foto van de withandgibbon de Wildlands Foto van de Maand in november. Hij was deze maand ook de laatste Weekwinnaar.

November was goed voor een fraai serie Weekwinnaars. Bezoekers van Wildlands stuurden bijzondere foto’s op met een gekko, het jonge slingeraapje, een ijsbeer met ondergaande zon en dus deze gibbon als Weekwinnaars. De jury koos unaniem voor de foto van Godschalk, vanwege de mooie lichtpartijen en harde schaduwen. Hij wint een expeditiepakket van Wildlands en een interview in de ZuidOosthoeker. Had je verwacht Maandwinnaar te kunnen worden? “Ja, eigenlijk wel. Ik vond het zelf al meteen een erg mooie foto.” Wat vind je ervan dat je Maandwinnaar bent geworden? “Erg leuk dat ik het ben geworden. Ik hoop dat veel mensen van de foto kunnen genieten.” Neem de lezer eens mee naar het moment van de foto. “We stonden al een tijdje te kijken bij de gibbons. Mooie dieren, met die lange armen en benen, die zo leuk in elkaar gevouwen kunnen zitten. Ik moest wel even wachten voordat ze mooi in beeld kwamen. Toen hij er eindelijk goed voor zat, kon ik mijn plaatje schieten. Thuis kwam ik er pas echt achter hoe de mooi de foto was geworden. Alsof die in de vrije natuur is gemaakt.” Waarom vind je de foto geslaagd? “Ik vind de foto geslaagd omdat de gibbon er echt uitspringt met zijn lichte kleur en met de mooie donkere bokeh (de kwaliteit van de onscherpe delen in de foto, red.). Het lijnenspel van de takken, de rechterarm en dat hij de foto uitkijkt, vind ik erg leuk.” Wat betekent fotografie voor je? “Ik vind het heerlijk om foto’s te maken. Lekker bezig zijn met het perfecte plaatje. Lekker ontspannen en thuis met de foto’s op de computer nog een keer van het moment kunnen genieten.” Met welke camera is deze foto gemaakt? “Deze foto is gemaakt met een Canon 5d mark iii met de lens 70-200 2.8f usm ii. De instellingen waren: F5.6/ 170mm/640iso 1/800.” Wat is je mening over Wildlands? “Ik vind het een verrassend leuk park. Je kunt lekker dicht bij de dieren komen en door de vaste looproutes mis je niks van het park.” Bezoek je het park vaak? “Nee, dit was de eerste keer. We waren een weekendje weg en toevallig in de buurt.” Wat vind je het mooiste gedeelte in het park? “Serenga met de prairiehonden.” Wat mist het park nog? “Ik mis nog wat bij het aan- en binnenkomen van het park. We kregen niet het idee dat je Wildlands binnenloopt.”

Auteur

Redactie