Schoonoorder Jans Otten was dj in de Smulliesbar

SCHOONOORD

Jans Otten is 58 jaar en eigenaar van eetcafé De Haven in Schoonoord. Hij is fan van Ajax. Lees meer over de rasechte Schoonoorder in deze editie van de Doorloper.

Een relatie? “Ik ben getrouwd met Marjan.” Schoonoord is voor mij… “De plek waar ik ben geboren en getogen én met veel plezier woon.” Als ik de baas van Schoonoord zou zijn, dan… “Zou ik het Oranjekanaal weer bevaarbaar maken met rondom de brug een mooi dorpsplein.” Vroeger ging ik op stap in… “Ik ging bijna nooit stappen, want ik was al op veertienjarige leeftijd dj in de Smulliesbar hier in Schoonoord.” Als mijn favoriete voetbalclub Ajax wint, dan… “Kan ik uit mijn dak gaan.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was… “Dat was op een meisje uit Boekelo dat ik in de Smulliesbar had ontmoet. Zij verbleef op camping het Kuierpad.” De laatste keer dat ik gelachen heb, weet ik goed… “Ik lach regelmatig, want we beleven samen zoveel kolderieke momenten in ons café. Vorige week nog wilde een klant via een toeter met daaraan een slang bier drinken van de tap. Toen lag ik dus compleet in een deuk.” En dat ik huilde ook… “Dat was toen mijn moeder en broer in tijdsbestek van veertien dagen na elkaar kwamen te overlijden.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb… “Dat zijn autobiografieën van bekende sportmensen. Het laatst gelezen boek is Johan Cruijff - mijn verhaal.” Je kunt me wakker maken voor… “Liever niet, want meestal ga ik vanwege mijn werk laat naar bed. Ik kan mijn slaap daarom goed gebruiken.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Ik heb mijn werk aan huis. Wanneer ik vrij ben is het vaak zo laat dat ik direct naar bed ga.” Als ik niet in Schoonoord zou wonen, dan… “Zou ik emigreren naar Tenerife.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Alle mensen die zich op wat voor manier dan ook op een positieve manier inzetten voor Schoonoord en de medemensen, zonder eigen gewin.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Deejay en organisator van grote evenementen.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Eigenaar van eetcafé De Haven.” Mijn hobby’s zijn… “Muziek, Ajax en leuke activiteiten organiseren in het café.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “De geboorte van onze dochter Maritza. Lang gewacht, maar toch nog geboren.” Deelnemen aan deze rubriek? Mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie