Wandelen door het vogelrijke Bargerveen

ZWARTEMEER

Het Internationaal Natuurpark Veenland en Staatsbosbeheer zijn druk bezig met de organisatie van een wandeling door het vogelrijke Bargerveen. Wintergasten in het Bargerveen is het thema op zondag 26 november.

“Een pittige winterwandeling door de prachtige winternatuur van het Bargerveen”, zegt Erik Bloeming namens de organisatie. “In de schemering komen vanuit alle windrichtingen diverse groepen vogels, waaronder enkele tienduizenden ganzen, het gebied invliegen om te overnachten in het stille en veilige hoogveen. Ook over dat bijzondere hoogveen vertellen we veel. Een spannende excursie voor jong als oud.”

Staatsbosbeheer

De excursie start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 OZ in Zwartemeer en duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost 4 euro en kinderen tot 14 jaar wandelen gratis mee. Aanmelden is gewenst: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl. Meer informatie: www.meetingnature.nl.

Auteur

Redactie