Roelfien Snijders blaast 100 kaarsjes uit

WACHTUM

Het is groot feest in Wachtum vandaag, want Roelfien Snijders-Hidding bereikt er de leeftijd van 100 jaar. De jarige zag het levenslicht in Achterste Erm.

Door Kristian Elders Roelfien groeide op in haar geboortedorp en trouwde in 1946 met Gerrit Jene Snijders. Samen gingen zij in Wachtum wonen. Roelfien hielp daarvoor op de boerderij van haar ouders. In Wachtum verleende ze hand- en spandiensten voor Agrarisch Centrum Snijders. Dat bedrijf heet tegenwoordig Agrarisch Centrum Snijders Jager. Haar echtgenoot Gerrit Jene overleed in 1997. De hobby’s van de honderdjarige waren koersballen en zingen bij het koor Van Knop tot Bloem in haar woonplaats. Breien en borduren zijn nog altijd haar hobby's. De jarige is al zo'n zestig jaar lid van Vrouwen van Nu in Wachtum. Roelfien en Gerrit Jene kregen een zoon en een dochter, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. "Het zevende achterkleinkind wordt in januari verwacht", weet dochter Geesje van der Pal-Snijders (65) uit Wachtum. Haar zeventigjarige broer Herman woont tegenover Roelfien.

Geen flats

Geesje ziet haar moeder als een sterke en flinke vrouw. "Een kop thee met twee scheppen honing doet haar 's morgens goed.” Icare verleent thuiszorg en ook Geesje springt waar nodig bij. Roelfien gaat daarnaast drie dagen per week naar de dagopvang in woonwijkcentrum Selkersgoorn in het buurdorp Dalen. Zij vindt haar woonplaats even rustig als gezellig. "Gelukkig zijn hier geen flats, want daar heeft ze een hekel aan. Mijn moeder zegt dat er hier altied reurigheid um de deur is."

Auteur

Redactie