Bowlster Nicole Sanders actief op WK in Las Vegas

EMMEN

De 29-jarige Nicole Sanders won bijna een maand geleden de European Champions Cup bowlen. Zij vertrok eerder deze week voor het WK naar Las Vegas in de Verenigde Staten. Die titelstrijd in Sin City begint vandaag. Lees meer over de Emmense in deze Sportpraat.

Welk werk doe je? “Ik werk bij Bowl & Fun Emmen.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik doe aan bowlen bij Bowlingvereniging Emmen.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Dat het niet alleen een individuele sport is, maar ook zeker een teamsport. En het is nooit hetzelfde, want ik heb te maken met andere bowlingcentra, patronen en soorten banen.” In welk team sport je? “Het Nederlands Bowling Team en Team BV Emmen.” Wat is het mooiste aan het nationaal team? “Het mooiste is dat we allemaal uit verschillende regio’s komen en dat maakt de variatie qua persoonlijkheid en leeftijd leuk. We zijn een echt team, ondanks dat we ver van elkaar vandaan wonen.” Op welk niveau sport je? “Op wereldniveau.” Waarom sport je bij jouw club? “Ik bowl bij BV Emmen omdat het altijd mijn club is geweest. Ik weet niet beter.” Hoe vaak train je per week? “Drie tot vier keer per week.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste wedstrijd was eind oktober in Wenen: de European Champions Cup (ECC). Daar heb ik de zilveren medaille behaald.” Gloriemomenten? “De ECC in Wenen en de eerste European bowling tour titel in Scheveningen.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Ik zou heel graag nog een keer naar de AMF World Cup willen. Die titelstrijd wordt jaarlijks gehouden en is één van de grootste evenementen van het jaar.” Grootste blunder? “Geen idee.” Wie is jouw grote voorbeeld? “De Amerikaanse bowlers. Hun spel is altijd mooi om naar te kijken. Iets waar wij veel van zouden kunnen leren.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Met mijn gezin.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Samen met vijf andere vrouwen strijd ik voor de medailles tijdens de mondiale titelstrijd in Las Vegas. Jullie kunnen ons volgen op Facebook en via Twitter: #Teamnlbowling.”

Meedoen

Wil jij meedoen aan deze rubriek? Mail naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie