Warm welkom voor Sinterklaas in Emmen | Op de voorpagina

EMMEN

Sinterklaas is weer in het land. De Goedheiligman kwam zaterdag aan in Emmen. De optocht in de Vlinderstad begon rond de klok van twaalf uur in plaats van twee uur.

Het beginpunt van de route was de Noordbargerstraat. Daarna ging het gezelschap uit Spanje via de Wilhelminastraat naar de Notaris Oostingstraat en via het Marktplein naar het noordelijk deel van het winkelcentrum. De Sint arriveerde uiteindelijk op het Marktplein bij de Grote Kerk om daar verwelkomd te worden door burgemeester Eric van Oosterhout.

Sinterklaashuis

Sinterklaas bezoekt op zaterdag 25 november de Emmer wijken Rietlanden, Bargeres en Emmerhout. Het Sinterklaashuis is sinds zondag open in de Drommedaar. Kinderen kunnen daar tot en met zondag 3 december Sinterklaas bezoeken. Wellicht komen zij op 26 november Zwarte Pieten tegen tijdens koopzondag in Emmen centrum en op donderdagavond 30 november. Die avond wordt de lichtjesparade gehouden.

Auteur

Redactie