EKC 2000 redt het niet in Vaassen

EMMEN

Zaterdag speelde EKC 2000 de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen. In Vaassen speelden de korfballers uit Emmen tegen Regio'72. Na een 12-12 ruststand verloor EKC 2000 met 23-16.

Na de winst op Oranje Zwart uit Zwolle waren de verwachtingen hooggespannen. In een gelijk opgaande eerste helft pakte de ploeg uit Emmen een snelle voorsprong van 0-2. In de periode daaropvolgend haperde de score van de bezoekers echter. Regio’72 scoorde wel en liep via 4-2 uit naar 6-3. Hierna weer een goede periode van EKC 2000 dat via 6-6 op 7-7 kwam. Om en om scorend werd de rust bereikt met een 12-12 stand. Ook na rust begon de wedstrijd gelijkwaardig. Weer werd er om en om gescoord tot er een stand van 16-15 op het bord stond. EKC 2000 stopte met scoren en de thuisploeg liep uit naar de einduitslag van de wedstrijd: 23-16.

Terecht verloren

Hoofdtrainer Atte van Haastrecht liet na de wedstrijd weten: “Beide vakken scoorden evenveel en ook iedereen scoorde, alleen het hadden gezien de kansen veel meer doelpunten moeten zijn. De score is wellicht iets geflatteerd, maar we hebben terecht verloren. We gaan hard trainen deze week, want volgende week komt het sterke Hellas’63 uit Nunspeet op bezoek.” Komende zaterdag speelt EKC 2000 in sporthal Emmerhout vanaf 19.30 uur tegen Hellas'63 uit Nunspeet. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen de reserveteams tegen elkaar vanaf 18.00 uur.

Auteur

Redactie