Drie Emmer Jeugdlintjes en twee bekers uitgereikt

EMMEN/ERICA

/ZWARTEMEER - De Emmer wethouder René van der Weide reikte maandagmiddag de Emmer Jeugdlintjes uit. Dat deed hij op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De Emmer Jeugdlintjes zijn voor de zevende keer uitgereikt in het bruggebouw van het gemeentehuis. Het ging in Emmen om drie lintjes en twee bekers.

De uitreiking is een jaarlijkse waardering van de gemeente voor kinderen en jongeren die een positieve bijdrage leverden of leveren aan de maatschappij. Lieke Velthuis en Else van Vreumingen - zij zijn 18 jaar - uit Emmen kregen een lintje. Zij hielpen op heldhaftige wijze een automobilist na een nachtelijk ongeluk. Ook Silvano Geurtse (8) uit Erica kreeg een lintje van Van der Weide. Silvano helpt mee met het organiseren van heel veel acties voor verschillende goede doelen in zijn woonplaats.

Beker

Het voetbalteam JO-17 van Zwartemeerse Boys kreeg maandag een beker. De spelers droegen hun steentje bij aan de Emma Tour voor de inmiddels overleden Emma Walda uit Zwartemeer. Ook was er een beker voor de kinderen uit groep 8 van de Kardinaal Alfrinkschool in de Emmer wijk Bargeres. Zij staan altijd klaar voor hun klasgenootje Danée. Voor Danée is het niet altijd vanzelfsprekend om lessen te volgen of aan buitenschoolse activiteiten mee te doen.

Auteur

Redactie