De Vijverhof open in Oosterhesselen

OOSTERHESSELEN

Wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden opende donderdagmorgen dagopvang De Vijverhof in Oosterhesselen. De Vijverhof is een dagopvang voor ouderen met geheugenproblemen en gevestigd in woonzorglocatie De Etgaarde.

De Etgaarde maakt deel uit van Zorggroep Tangenborgh. Brink sprak donderdag lovende woorden over de vele initiatieven die er voor ouderen op touw worden gezet in de gemeente Coevorden en waar de dagopvang er één van is. Na de officiële opening werd een interactief spel gespeeld waar de genodigden verschillende vragen konden beantwoorden. De vaste bezoekers van de dagopvang spelen dit spel vaker en hadden veel lol tijdens het spel. De dagopvang is tot stand gekomen door een samenwerking van Tangenborgh, Icare en de huisartsenpraktijk in Oosterhesselen. In de Vijverhof wordt voor ouderen met geheugenproblemen een wekelijkse veilige ontmoeting georganiseerd waar gezelligheid voorop staat. Daarbij worden volgens woordvoerder Simona Mensonides van Tangenborgh activiteiten en zorg aangeboden die aansluiten bij de wensen van de bezoekers.

Activiteiten

Van de mensen met dementie stopt zeventig procent met activiteiten door een gebrek aan zelfvertrouwen, 39 procent komt slechts één keer per week buiten de deur en vijftig procent vermijdt de buurt, want dezen mensen voelen zich gehinderd door hun eigen beperkingen. Plezierige activiteiten - inclusief lichaamsbeweging - leiden volgens Tangenborgh tot vermindering van gedragsproblemen, angst en depressie. Mensonides: "Dagopvang heeft op zowel de mantelzorger als op de mensen met dementie - tegengaan van vereenzaming, depressie, gedragsproblemen en angst - een gunstig effect."

Auteur

Redactie