Opnieuw veel inbraken in Zuidoost-Drenthe

Emmen

Er is de afgelopen week vaak ingebroken in woningen in Zuidoost-Drenthe. De Politie Zuidoost-Drenthe meldt dat er in die regio in één week tijd veertien keer is ingebroken.

Vier inbraken vonden plaats in Emmen, waar de laatste tijd vaker wordt ingebroken. Een aantal weken terug was er zelfs sprake van een heuse inbraakgolf in het zuiden van Emmen. De inbrekers hadden het toen veelal voorzien op sieraden en geld. Dat was ook nu weer het geval. Drie keer werd er ingebroken in Sleen, net als in Emmer-Compascuum. In Erica vonden twee inbraken plaats. In zowel Coevorden als in Nieuw-Amsterdam was afgelopen week één woning het doelwit van inbrekers. Ook bij deze inbraken werd veelal geld en sieraden buitgemaakt. De politie roept getuigen op zich te melden. Het is nog onbekend wat alle inbraken met elkaar te maken hebben.

Auteur

Alfred Been