Marko Slangewal geniet van een fijne vinylplaat

COEVORDEN

Coevordenaar Marko Slangewal is 57 jaar en opbouwwerker bij Stichting De Nieuwe Opbouw, die projecten en activiteiten ontwikkelt op het terrein van zorg en welzijn. Lees meer over de vijftiger in deze Doorloper.

Een relatie? “Op dit moment niet.” Coevorden is voor mij… “De plaats waar ik met veel plezier woon en een bijdrage probeer te leveren aan leefbaarheid door activiteiten en initiatieven te ondersteunen.” Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan… “Zou ik doorgaan met de beweging die nu al is ingezet: het aantrekkelijker maken van deze mooie gemeente voor bezoekers en inwoners. Ik zou zorgen voor een inrichting van de openbare ruimte die uitdaagt tot beweging en aanzet tot inspiratie. Voor jong en oud.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “De Emmer wijk Barger-Oosterveld. Vrijwel elk weekend was ik te vinden in de Boogie Bar. Een zaak waar jong en oud door elkaar liep en dit was goed voor dat speciale sfeertje. En niet onbelangrijk: goed eten.” Als mijn favoriete sportclub wint, dan… “Ik heb geen favoriete sportclub. Ik vind het sowieso geweldig wat sportverenigingen doen. Niet alleen op sportief gebied, maar ook maatschappelijk gezien.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was… “Op Jessica. Op de basisschool. Na de basisschool heb ik haar nooit meer gezien.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Dat was tijdens de laatste fractievergadering van de PvdA Coevorden. Naast praten over serieuze politieke onderwerpen lachen we vooral ook heel veel.” En dat ik huilde ook… “Dat kan ik me niet herinneren. Ik huil niet zo snel en niet veel. Ongetwijfeld is de laatste keer tijdens een film geweest.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Ik lees minder boeken dan ik zou willen. En een boek het beste noemen vind ik al helemaal ingewikkeld. Ik ben wel gecharmeerd van alles van de schrijver Geert Mak. Als ik dan toch een beste boek zou moeten noemen dan is dat het boek waarmee ik kennismaakte met de schrijver: Hoe God verdween uit Jorwerd. Over hoe de plaatselijke samenleving verandert.” Je kunt me wakker maken voor… “Veel dingen. Leuke plannen of activiteiten, maar ook voor een kapsalon (shoarma, kaas, friet en knoflooksaus).” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Mijn platenspeler aanzetten en genieten van een fijne vinylplaat.” Als ik niet in Coevorden zou wonen, dan… “Zou ik in Roswinkel wonen. Een dorp in de gemeente Emmen waar ik jarenlang met veel plezier heb gewoond.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Ik zou graag alle vrijwilligers die op welke wijze dan ook een bijdrage leveren aan een betere samenleving een lintje willen geven. Ook mantelzorgers verdienen een lintje.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Ik wilde vroeger basisschoolleraar worden en ging zelfs nog even naar de Pabo.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Opbouwwerker/jongerenwerker” Mijn hobby’s zijn… “Het verzamelen en luisteren van vinylplaten en het verzamelen van stripboeken van Europese tekenaars.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “Ik probeer bij de dag te leven en zie dan vele hoogtepunten. Het laatste hoogtepunt was vorige week donderdag in Gees. Dat was de beloning van het initiatief van een groep skaters - met steun van de Jongerenraad Coevorden om de skatebaan in Coevorden op te knappen - door het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden met 10.000 euro.” Meedoen? Mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie