Leger des Heils zoekt pleegouders in Emmen

EMMEN

Het Leger des Heils vraagt aandacht voor het tekort aan pleegouders. In Drenthe is het Leger des Heils actief op zoek naar pleegouders en heeft een wervingscampagne gestart.

Het Leger des Heils vindt het belangrijk om een kind in zijn of haar vertrouwde omgeving te laten opgroeien. Soms is het echter nodig dat een kind tijdelijk in een ander gezin moet opgroeien. De non-profitorganisatie zoekt dan naar een plaatsing binnen het familie of sociale netwerk. Als dat niet lukt wordt er gekeken naar plaatsing binnen een pleeggezin. Naast plaatsingen voor langere tijd, betreft het ook crisis- of weekendplaatsingen. Er is echter een groot tekort aan pleeggezinnen. Dit is een landelijke trend en ook in Drenthe merkt het Leger des Heils dat het moeilijk is om pleegouders te werven. Het Leger des Heils roept daarom mensen op langs te komen op de informatieavond op 16 november in Emmen over pleegouder worden bij het Leger des Heils. Aanmelden kan via www.legerdesheils.nl/noord/pleegouder-worden.

Auteur

Redactie