Harry Elzer: ‘Het is treurig gesteld met de fietsen’

COEVORDEN/SCHOONOORD

Namens Veilig Verkeer Nederland - afdeling gemeente Coevorden - meldt secretaris Harry Elzer uit Schoonoord dat zo’n 28 procent van de leerlingen in het basisonderwijs in de gemeente Coevorden de fiets niet ter keuring heeft aangeboden.

Ongeveer 25 procent van de fietsen die werden aangeboden door leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 zijn niet goedgekeurd, weet Elzer. “Wij vermoeden daarom dat ongeveer de helft van de leerlingen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar de fiets niet helemaal in orde heeft”, zegt de Schoonoorder. “Dat is al enige jaren het geval. We kunnen dus stellen dat het treurig gesteld is met de fietsen en dat veel ouders hun verantwoordelijkheid niet nemen.”

Gebreken

VVN keurde begin deze maand fietsen bij de 25 basisscholen in de gemeente Coevorden. Van de 1477 gekeurde fietsen bleken 1110 geheel in orde. De overige 370 fietsen hadden één of meerdere gebreken. Achttien fietsen hadden geen rem of een zeer slechte rem. Zes fietsen hadden slechte banden en veertien fietsen hadden helemaal geen verlichting. Aan de groepen 1 en 2 gaf VVN begin november een verkeersles over de fiets. Meer informatie staat op coevorden.vvn.nl.

Auteur

Redactie