Zorgverzekering op Maat van start

EMMEN

In het Jungletheater in Wildlands gaven de Emmer wethouder Jan Bos (zorg en welzijn) en Ben Woldring, directeur Bencom Group, dinsdagavond het startsein voor Zorgverzekering op Maat in de gemeente Emmen.

Met Zorgverzekering op Maat biedt Emmen inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm, hulp en ondersteuning bij het invullen van de digitale zorgverzekeringvergelijker Poliswijzer.nl/Emmen. Jan Bos: “We vinden het belangrijk dat iedereen een verzekering afsluit die aansluit bij zijn of haar persoonlijke zorgbehoefte. Een passend en betaalbaar alternatief voor de collectieve zorgverzekering”. Vanaf zorgseizoen 2018 stopt de gemeente met de collectieve zorgverzekering. “Deze voldoet niet meer”, aldus Bos. Speciaal voor Emmen Poliswijzer.nl ontwikkelde met gesloten beurs een speciale editie voor Emmen die door alle inwoners te gebruiken is. Er zijn speciale opties opgenomen die voor minima handig zijn. De onafhankelijke vergelijker richt zich op zorgaanbieders in de regio Emmen en de keuze van verplichte medische keuring kan worden uitgezet. In het overzicht worden ook aanbieders getoond waarmee de Bencom Group geen verdere samenwerking heeft. Ben Woldring: “Minima maken helaas nog te weinig gebruik van vergelijkers en betalen daardoor vaak te veel. Wat mij betreft is dit nog maar het begin. Emmen is de eerste gemeente die de nek uitsteekt.” Begeleiding in de buurt De verwachting is dat uiteindelijk duizend inwoners gebruik gaan maken van de mogelijkheid om onder begeleiding de poliswijzer.nl/Emmen in te vullen. Jan Bos: “In verschillende buurthuizen begeleiden zo’n dertig vrijwilligers bij het invullen van de vergelijker. Dat vind ik fantastisch! De aanpak is ontstaan met inbreng van welzijnsorganisatie Sedna en het Armoedepact. Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk en Vrienden van apotheek De Vriendschap doen mee.Voor de inhoudelijke vragen staan medewerkers van Poliswijzer.nl paraat.” Ondersteuning Gemeente Emmen doet er naar eigen zeggen alles aan om de minima van Emmen te bereiken en ze te motiveren zelf een zorgverzekering af te sluiten. In Emmen gaat het in totaal om twaalfduizend inwoners. Minima die graag begeleiding willen en zich nog niet gemeld hebben, kunnen dit telefonisch aanvragen via 140591 of een mail sturen aan zorgverzekeringopmaat@emmen.nl.

Auteur

Redactie