Tuindeco Coevorden wint bronzen Gazelle

COEVORDEN/HOOGEVEEN

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de FD Gazellen Awards voor de regio Noord vielen dit jaar twee bedrijven uit de provincie Drenthe in de prijzen. In theater De Tamboer in Hoogeveen ontving Comfort Payroll uit Assen vorige week een zilveren Gazelle (categorie klein) en Tuindeco uit Coevorden een bronzen Gazelle (categorie groot). De bedrijven maken deel uit van de complete lijst van 755 FD Gazellen.

Met de FD Gazellen Awards zet Het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen in Nederland in de schijnwerpers. De FD Gazellen Awards worden uitgereikt aan bedrijven met een gemiddelde omzetgroei van tenminste twintig procent over de afgelopen drie jaar. Tijdens de uitreiking kregen in totaal drie ondernemingen een gouden, drie een zilveren en drie een bronzen FD Gazellen Award.

Groothandel

De Drentse winnaars behaalden een grote gemiddelde omzetstijging over de afgelopen drie jaar: Tuindeco - een groothandel in tuinartikelen - groeide qua omzet met 68 procent. Directeur Gerard Streuer blijft nuchter. “Groei is mooi, maar dat moet wel goed gemanaged worden”, zegt hij. “In onze branche vind ik voorraadbeheer heel belangrijk, maar dat is ingewikkeld te organiseren. We zijn daarom ook een voorraadlocatie in Duitsland gestart. Je kunt er dan altijd zijn voor je klant, die je nooit mag teleurstellen. Daarom is er ook een maximum aan groei.” Meer: www.fd.nl/gazellen.

Auteur

Redactie