Rietplas op de schop

EMMEN

Niet iedereen is tevreden over recreactiegebied de Rietplas in Emmen. In samenwerking met de gemeente is er een werkgroep opgericht om hier een en ander in te begleiden.

Eerder deze maand organiseerde de Werkgroep Toekomstvisie Rietplas een bijeenkomst voor verenigingen en bedrijven die belang hebben bij de toekomst van het recreatiegebied de Rietplas. Het doel van deze avond was zoveel mogelijk ideeën vergaren en standpunten inventariseren rondom de (her)inrichting van de Grote en Kleine Rietplas. Op dit moment ligt er geen duidelijke toekomstvisie voor dit gebied. Dit leidt tot irritaties bij recreanten die elkaar in de weg lopen of omdat het gebied niet in de faciliteiten voorziet die nodig zijn voor recreanten die er gebruik van willen maken. Denk aan wandelaars die opzij moeten voor mountainbikers of paardrijders. Of strandrecreanten die last hebben van honden en verlegen zitten om sanitaire voorzieningen. Is het misschien wenselijk om bijvoorbeeld meer horeca rondom de Rietplassen te situeren?

Werkgroep

Om uiteindelijk tot een nieuw beleidsplan te komen dat recht doet aan alle gebruikers van dit recreatiegebied, is de werkgroep in het leven geroepen. Deze werkgroep bestaat uit de voorzitters van de wijkverenigingen Parc Sandur en Rietlanden, een aantal bewoners van deze wijken en de gebiedscoördinatoren van de gemeente Emmen. Op woensdag 29 november wordt er een soortgelijke avond georganiseerd voor de bewoners van de om de Rietplas liggende woonwijken Parc Sandur en Rietlanden. Die avond vindt plaats in woonzorgcentrum Valkenhof in de Rietlanden. De bijeenkomst is van 17.00 tot 20.00 uur.

Auteur

Redactie