Judoka’s Vos in Den Haag op het podium

EMMEN/KLAZIENAVEEN

Dave van Liere uit Emmen kwam zaterdagavond tot een knappe prestatie. In Den Haag lukte het de beroepsmilitair en judoka van Judoschool Vos uit Klazienaveen, om op het erepodium te komen.

Dit in de seniorenklasse tot negentig kilo tijdens het sterk bezette Internationaal residentie toernooi. Hij liet zich alleen doorde uiteindelijke kampioen uit Mijdrecht verrassen op de rand van de mat. Onnodig, meent docent Jacob Vos. Opvallend was Van Lieres overwinning op de technisch zeer bekwame Dennis Putkammer uit Den Haag. De Emmenaar was uitermate tevreden met zijn tweede plaats, mede door de niet optimale voorbereidingen vanwege de vele uitzendingen als militair. Er was nog een goed resultaat in Den Haag. Lois Klein uit Noord-Sleen kwam ver, maar verloor onverwacht van Merie Medema in de halve finale met ippon. De strijd om de derde plek ging wel naar Klein.

Auteur

Redactie