Europaweg lang dicht in Coevorden

COEVORDEN

De Europaweg (N863) in Coevorden is tot en met zondag 17 december afgesloten ter hoogte van de kruising met de rondweg (N382).

De provincie Drenthe legt hier twee rotondes aan ter hoogte van het sportpark Klinkenvlier. De afsluiting geldt voor al het gemotoriseerde verkeer. Fietsers kunnen aan de zuidkant over het nieuw aangelegde fietspad rijden. De rotondes komen aan weerszijden van de rondweg ter hoogte van sportpark Klinkenvlier. De op- en afritten van deze weg worden aangesloten op de rotondes. De oostelijke rotonde krijgt een extra aftakking waar de toegangsweg naar sportpark Klinkenvlier op wordt aangesloten. Voor fietsers wordt bij de rotonde een middensteunpunt aangelegd. Het parkeerterrein krijgt een nieuwe entree en wordt opnieuw ingericht. Gedeputeerde Henk Brink: “Rotondes zijn veiliger dan kruisingen. Daarom laat de provincie Drenthe op- en afritten van provinciale wegen aansluiten op rotondes.” Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden: “De aanleg van de rotondes in de Europaweg maakt het mogelijk enkele al langer bestaande knelpunten op te lossen. De veiligheid voor fietsers van en naar het sportpark verbetert aanzienlijk.”

Bereikbaarheid

De wijken Ossehaar en Klinkenvlier blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De omleidingsroutes lopen via de Coevorder rondweg. Landbouwverkeer wordt via het Stieltjeskanaal en via de rondweg (zuidkant) en Euregioweg omgeleid. Omdat het nieuwe fietspad aan de zuidkant van de weg eerst is aangelegd, kan het fietsverkeer ongehinderd langs de werkzaamheden rijden. Het noordelijke fietspad is niet toegankelijk. De huidige oversteek voor fietsers, vanuit de wijk Ossehaar, blijft nog bestaan tot de werkzaamheden klaar zijn. Alle bestemmingen - ook sportpark Klinkenvlier - blijven bereikbaar.

Vragen

Elke vrijdag van 10.00 uur tot 11.00 uur is er een inloopspreekuur in de bouwkeet van aannemer Beugel Infra. Deze keet staat op het parkeerterrein van sportpark Klinkenvlier. Meer informatie: verkeer.drenthe.nl.

Auteur

Redactie