Event Youngr met Jonna Fraser en Freddy Moreira

EMMEN

In het Atlas Theater is het vrijdagavond 17 november vanaf 20.00 uur tijd voor het jongerenevent Youngr. Youngr wordt georganiseerd door het Atlas Theater, in samenwerking met De Kunstbeweging.

Het event heeft als doel om jongeren te laten zien dat een bezoek aan het theater niet alleen maar uit klassieke concerten en balletvoorstellingen bestaat, maar ook aansluit bij hun interesses. Daarom is het programma op 17 november heel gevarieerd en avondvullend. Door middel van interactie, workshops en een fijne sfeer maken de jongeren kennis met theater en raken ze gemotiveerd later ook eens een voorstelling of workshop te bezoeken.

Het programma

De hoofdacts van de avond zijn de bekende DJ Freddy Moreira en rapper Jonna Fraser, maar ook al daarvoor staat er van alles op het programma. Zo kan er op het Kompasplein van Wildlands een dj-workshop gevolgd worden, die afgewisseld wordt door de beatboxers William Hummel, Dikkie a.k.a. Mad D (ook MC) en freestyle rapper Kuo, waarbij interactie met het publiek centraal staat. Met Margaretha Kleine en Peter Deiman van de Drumstudio kan in de foyer geleerd worden hoe op zowel cajóns en andere slagwerk- en percussie instrumenten gespeeld wordt. Er is ook een virtual reality room te ervaren tijdens een freestyle jamsessie van Back 2 The Streets kun je dansmoves leren en Rizk TV gaat live vloggen. Zij laten ook meteen zien hoe je filmpjes moet monteren.

Freddy Moreira

Freddy is één van de meest geboekte artiesten in Nederland en bereikte deze status dankzij een aantal erg goede mixtapes. Zijn explosieve live- shows zijn de redenen voor zijn groeiende fanbase. Als internationaal groeiende artiest tourt Freddy constant door Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en het Caraïbisch gebied. Op 17 november staat hij in de Dagblad van het Noorden-zaal. Na het winnen van de Popprijs met rapcollectief New Wave bestormde Jonna Fraser in 2016 solo de streaming charts. Zijn hit Do or Die met Broederliefde is goed voor miljoenen Spotify streams en ook opvolger Ik Kan Je Niet Late is een grote hit. De EP Blessed was zijn derde binnen een jaar en leverde Jonna Fraser een nummer één positie op in de albumchart. In 2017 bracht hij zijn debuutalbum Jonathan uit en was hij onder meer te zien op Pukkelpop en Lowlands. En Jonna blijft niet stil zitten; de volgende EP staat alweer in de planning. Ook hij staat op 17 november in de Dagblad van het Noorden-zaal. De lokale dj-helden Buurman & Buurman hosten de avond en zij maken er natuurlijk één groot feest van. Meer informatie staat op www.atlastheater.nl/youngr en www.facebook.com/events/308541242962344. Prijs: 7,50 euro (voorverkoop via www.atlastheater.nl) of 10 euro aan de deur.

Auteur

Redactie