Drenthe vijftien nieuwe scheidsrechtersbegeleiders rijker

EMMEN

Dankzij een samenwerkingsverband tussen de KNVB en de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) is de provincie Drenthe liefst 15 nieuwe scheidsrechter begeleiders rijker. De cursus in clubhuis De Meerfluit in Emmen stond onder leiding van KNVB-docent Albert Jan Benjamins.

De cursisten kregen in de twee cursusavonden veel praktische tips. In de eerste avond kwam de theorie en gesprektechniek naar voren. De laatste avond stond in teken van het observeren van een scheidsrechter. Rick Boxem floot de wedstrijd FC Emmen onder-14 tegen ACV onder-15 met hulp van twee neutrale assistent-scheidsrechters. Na afloop van de wedstrijd kreeg Rick van de cursisten positieve feedback. De scheidsrechterbegeleider daagt de scheidsrechter uit om zelf punten aan te geven wat ging goed en waarom de arbiter een bepaalde beslissing heeft genomen. SVBO, v.v. Drenthina, SC Erica, Weiteveense Boys, Fit Boys, Bargeres, SC Angelslo en de COVS HZOD kunnen trots zijn op de nieuwe lichting begeleiders. Een positieve boost voor de verenigingen.

Auteur

Redactie