Tina Groenhoff is te nuchter om uit haar dak te gaan

EMMEN

Tina Groenhoff is 67 jaar en woont in de Emmer wijk Rietlanden. Zij was elf jaar directeur van het Esdal College en is het gezicht van Leergeld Emmen. Lees meer over Tina in deze Doorloper.

Een relatie? “Ik ben getrouwd met Jouke Jelsma.” Mijn woonplaats... “Is sinds 1976 Emmen. Een plaats waar we fijn wonen en ik me echt thuis voel.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan... “Zou ik me inzetten voor bijvoorbeeld een goed woon- en leefmilieu in alle dorpen en wijken. Met vooral veel aandacht voor de jeugd en hun toekomst.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Een avondje naar De Engelenbak in de Emmer Wilhelminastraat. Lekkere maaltijd, gezellige mensen en vaak goede muziek.” Als de Oranje Leeuwinnen winnen... “Dan geniet ik van het voetbal. Toch ga ik niet helemaal uit mijn dak, want daar ben ik te nuchter voor.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was... “Dat was in mijn kleuterleeftijd. Ik was helemaal gek op ‘Otje’. Ik was er echt van overtuigd dat we zouden trouwen, maar helaas verhuisde hij naar Noord-Brabant.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Nou niet echt. Ik ben zeker opgeruimd van natuur en goedlachs, maar van de slappe lach heb ik niet vaak last.” En dat ik huilde ook... “Een huilbui kan er vaker zijn, maar tranen van echt verdriet waren er bij het overlijden van mijn schoonzus.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is... “Een moeilijke keuze. Onder de indruk was ik in elk geval van het boek Duizend schitterende zonnen, geschreven door Khaled Hosseini.” Je kunt me wakker maken voor... “De eerste Hollandse Nieuwe. De rest van het jaar slaap ik graag lekker door.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn vrijwilligerswerk bij Leergeld Emmen thuiskom is... “Bijkletsen met Jouke en tot zijn ergernis even kijken of er nog berichten op de mail staan die snel beantwoord moeten worden.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan... “Woonden we ergens in Friesland. Ik denk dat het dan Sneek of IJlst zou worden.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje... “Zelf heb ik niet direct iemand op het oog, maar ik hoop dat er veel aandacht blijft voor alle vrijwilligers. Dit zijn de mensen die echt een lintje verdienen.” Wat ik vroeger wilde worden is... “Kleuterjuf, maar dat vond mijn vader geen goed idee.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Na het afronden van een lerarenopleiding werd ik directeur van scholen in het voortgezet onderwijs. De eerste baan was directeur van een landbouwhuishoudschool in Zeeuws-Vlaanderen. De laatste baan was algemeen directeur van het Esdal College in Emmen.” Mijn hobby is... “Mijn vrijwilligerswerk als voorzitter van Stichting Leergeld Emmen. Daar gaat veel tijd en energie in zitten. Helaas telt Emmen veel kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “Natuurlijk onze trouwdag, maar beslist ook de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau die burgemeester Cees Bijl bij het afsluiten van mijn onderwijsloopbaan in 2005 heeft uitgereikt.” Ook in deze rubriek? Stuur een mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie