Keukenteam van Treant Zorggroep gaat voor titel

EMMEN

De maand oktober stond voor levensmiddelenleverancier Distrivers en vijf keukenteams uit de zorgsector in het teken van de voorrondes van het Beste Menu van de Zorg 2017. Inmiddels zijn de punten vergeven en is de strijd voorlopig gestreden. De drie finalisten zijn bekend en nemen het donderdag 16 november tegen elkaar op tijdens de Dag van de Gastvrijheid.

Dit jaar streden vijf teams in hun eigen zorginstelling voor één van de drie plekken in de finale. Zij bereidden het ingezonden menu voor eigen cliënten in de eigen keuken. Met deze nieuwe opzet wil Distrivers laten zien dat de gerechten geschikt zijn voor cliënten en patiënten.

Jury

In de voorrondes kregen de teams van de jury, op basis van een aantal beoordelingscriteria, punten toegekend. Dit jaar werd er extra gelet op de toepasbaarheid in de zorg en het beperken van afval. De drie teams met het hoogste aantal punten gaan door naar de finale. De finalisten zijn Treant Zorggroep (met Roel de Leeuw, Annie IJken en Geert Vos), het Flevoziekenhuis en Rivas Zorggroep. De teams strijden op 16 november in het Beatrixgebouw in Utrecht voor de felbegeerde titel en de hoofdprijs van 5000 euro. Het beste dessert wint De Gouden Dessertlepel en 1000 euro.

Auteur

Redactie