Gemeentegedicht: Pannenkoek met spek

Emmen

Heel Holland bakt een levensgrote taart

met aardbei, rode bes, of met banaan. En nimmer wordt de slagroomspuit gespaard. Na uren zweten, komt de jury aan. Proeft van de taart en kritiseert spontaan. Soms gaat een bakker danig op z’n bek. Daar zou ik niet graag tussen willen staan. Ik bak toch maar een pannenkoek met spek. O wat een kwelling voor de gulzigaard. Kan hij die wedstrijd rustig ondergaan en zonder dat hij kwijlt of likkebaardt, die hele vloed van lekkers gadeslaan? Wat wordt de smulpaap hier toch aangedaan? Mij maak je met dat zoet de kop niet gek. Ik denk, als ik de kip voer en de haan, ik bak toch maar een pannenkoek met spek. Soms staan er Franse soezen op de kaart, of lekkernijen van het Spaanse graan. De Duitse Sachertorte, zeer vermaard, brengt menig bakker in een winnaarswaan. De dadelkoekjes van de Marokkaan zijn in de bakwedstrijden zeer in trek. Zijn zelfs bereid met bitterzoet saffraan. Ik bak toch maar een pannenkoek met spek. O, Holland bak, laat vlammen het propaan en praat er van in ieder goed gesprek. Ik gun u graag uw mooie bakkersbaan. Ik bak toch maar een pannenkoek met spek. Bertus Beltman www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie