Centrumaanpak Schoonebeek van start

SCHOONEBEEK

De werkgroep Centrum Schoonebeek en wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) geven woensdag het startsein voor de werkzaamheden in het centrumgebied van Schoonebeek. Dat gebeurt op het Pallertplein nabij de jaknikker.

Door een veiligere oversteek op de Europaweg, betere parkeerplaatsen en meer groen wordt het centrum van Schoonebeek aangepakt. Het centrum van het pakweg vijfduizend zielen tellende oliedorp is toe aan een fikse opknapbeurt. Het straatmeubilair is verouderd, de indeling onpraktisch en ook zijn er nogal wat panden met achterstallig onderhoud. En dan is er nog de Europaweg tussen de winkels en ’t Aole Gemientehoes met daarbij parkeerplaatsen. Deze doorgaande weg wordt door velen als een vervelende barrière ervaren. In december, vorig jaar, legde de gemeente Emmen één miljoen euro op de plank om met de uitvoering te kunnen beginnen.

Auteur

Redactie