Doorloper met InSook Jeong: Parc Sandur als knus nest

EMMEN

InSook Jeong is 48 jaar en woont op het Emmer Parc Sandur. Zij studeerde Chinese geneeskunde en is sinds begin 2015 acupuncturist. Lees meer over InSook in deze Doorloper.

Een relatie? “Ik ben getrouwd met een lieve Nederlandse man.” Parc Sandur is voor mij… “Vertrouwd en een rustige plek om te wonen. Een knus nest.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan… “Zou ik minder bouwen en zuinig zijn op een groene en schone omgeving, want dat is het meest kostbare. Dagelijks kan hiervan genoten worden.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Ik ben altijd een huismus geweest. Ik kan mezelf makkelijk vermaken met onder meer boeken en dvd’s. Als het Nederlandse voetbalteam wint, dan… “Was er een kans geweest om naar het WK te gaan en dan was ook ik enthousiast geweest als zij daar zouden spelen.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was… “Op mijn buurjongen die zeven jaar ouder was dan ik. Hij was niet zo knap van uiterlijk, maar had gevoel voor humor en leiderschap. Hij was ere-student op mijn middelbare school. Meer dan dertig jaar heb ik hem niet gezien, ondanks dat ik zijn zus altijd ontmoet wanneer ik in Zuid-Korea ben.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Ik heb hard gelachen toen ik de foto’s gezien heb van de Slag om Grolle (Groenlo) die mijn man daar gemaakt heeft ruim een week geleden. Er waren sexy vrouwen, zwervers en leuke zeventiende eeuwse mensen. Ze speelden hun rol heel goed.” En dat ik huilde ook… “Ik huil best om veel dingen. Bijvoorbeeld om boeken, tv, films en soms door mijn patiënten. Eigenlijk het meest om mensen. Want ik kan goed zien dat iedereen erg probeert om beter te presteren, ieder op zijn eigen manier. Dat is best serieus en ontroerend. Zeker wil ik graag cool blijven, maar meestal lukt het niet. Daarom draag ik een gekleurde werkbril. Dan hoeven mensen niet altijd mijn rode ogen te zien, haha.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “De Ontdekking van de Hemel was echt goed. Harry Mulisch had een absoluut uniek onderwerp en dat was een positieve shock. Graag wil ik dit boek nog een paar keer lezen. Trouwens hij schreef ook over de provincie Drenthe in dit boek. Een aanrader voor iedereen, vind ik. Zelfs voor alle buitenlanders.” Je kunt me wakker maken voor… “Koreaans eten, want ik kan bijna niet zonder Koreaans eten met Kimchie. Dat is het traditionele bijgerecht van Chinese kool, knoflook, rode peper en nog wat ingrediënten.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Omkleden en koken of eten als het klaarstaat.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan… “Weet ik het eigenlijk niet. Hier voel ik mij op mijn gemak en is het goed.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Iemand die hard werkt om voor mensen een betere wereld te maken of vrede brengt, ondanks gevaar en tegenwerkingen.” Wat ik vroeger wilde worden is… “In mijn pubertijd wilde ik dj op de radio worden.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Acupuncturist in mijn eigen Emmer praktijk.” Mijn hobby’s zijn… “Ik wilde zeggen boeken lezen, maar volgens mijn man zijn dit winkelen, internetten en musea bezoeken.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “Hét hoogtepunt is dat ik nu acupuncturist ben. In mijn hart wilde ik altijd al iets voor andere mensen betekenen en dat ik dit nu in mijn werk hier in Nederland kan doen vind ik geweldig. Ik was vaak moe en lusteloos, maar nadat ik acupunctuur heb leren toepassen kan ik mezelf ook behandelen met naalden en werd ik veel sterker. Maar belangrijker is dat ik mijn werkwijze met succes op meer mensen kan toepassen.”

Meedoen

Ook in deze rubriek? Mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie