Succesvol Mysterie van het Sleenerzand

SCHOONOORD/NOORD

SLEEN - In totaal bijna 700 volwassenen en kinderen deden recent mee aan het Mysterie van het Sleenerzand. De avondwandeling werd twee keer gehouden.

De sfeervol verlichte wandeling vanaf recreatiecentrum Rijmaaran voerde door de bossen en velden van Schoonoord naar het hunebed De Papeloze Kerk. Onderweg waren er verrassende en spannende ontmoetingen met een verhalenverteller, hunebedbouwers, poëzie over het Hunebed D49 De Papeloze Kerk en muziek.

Witte Wiev'n

De plotseling verschijnende Witte Wiev’n bij De Galgenberg op het Sleenerzand betoverden de wandelaars. Dwaallichtjes probeerden hen van het pad weg te lokken. De vele deelnemers - afkomstig uit het gehele land - maakten op mysterieuze wijze kennis met deze hotspot in het Hondsrug UNESCO Global Geopark. Het Mysterie van het Sleenerzand is in het kader van de Hunebedcampagne tijdens de herfstvakantie georganiseerd door het Hondsrug UNESCO Global Geopark. Nu al is bekend dat er een tweede editie komt van het Mysterie van het Sleenerzand.

Auteur

Redactie