Sportpraat met Arno Rots: ‘Elke wedstrijd is anders’

SLEEN

Arno Rots is 17 jaar en woont in Sleen. In zijn woonplaats doet de tiener in sporthal Broekveld aan handbal bij Exito. Lees meer over Arno in deze Sportpraat.

Arno, naar welke school ga je? “Ik ga naar het Esdal College aan de Oosterstraat in Emmen en zit in 5 havo. Voor de havo heb ik eerst mijn diploma mavo behaald op het Esdal College aan de Emmer Boermarkeweg. Als vakantiebaan werk ik bij LBS Emmen in de productie.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik doe aan handbal bij handbalvereniging Exito hier in Sleen. Ik speel in het tweede herenteam en als het eerste team niet genoeg spelers heeft, speel ik daar ook mee.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Het leuke aan handbal is dat elke wedstrijd anders is. Het teamverband binnen de sport is erg leuk omdat je elkaar moet helpen in de verdediging en aanval. Fysiek contact maakt de sport erg uitdagend en leuk.” Op welke positie speel je? “Ik speel op de positie rechteropbouw. Ik speel hier omdat ik als linkshandige op deze positie een voordeel heb met het schieten op doel. Je hoeft minder ver in te draaien met je arm om goed te kunnen schieten op het doel, vergeleken met een rechtshandige. Verder speel ik soms op de positie rechterhoek of middenopbouw.” Wat is het mooiste aan jouw team? “Het mooiste aan het team is dat het erg gezellig is, maar ook dat we met het tweede herenteam dit jaar een nieuwe ploeg hebben met veel jonge spelers. Dit is voor de meeste spelers het eerste jaar in de seniorencompetitie. Het is hierdoor erg wennen aan de nieuwe teams waar we tegen moeten spelen. Onze tegenstanders zijn vaak ouder en fysiek sterker. Het mooie hieraan is dat we als team veel kunnen groeien dit seizoen.” Op welk niveau sport je? “In de tweede klasse.” Waarom sport je bij jouw club? “Ik handbal bij Exito omdat daar de sfeer erg goed is. Iedereen kent elkaar en het is lekker dichtbij.” Hoe vaak train je per week? “Ik train twee keer per week bij Exito. Daarnaast probeer in nog één of twee keer voor mezelf te trainen. Dit bestaat uit hardlopen of fitness. Op zondag heb ik een wedstrijd.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste twee wedstrijden waren twee weken geleden met het eerste en tweede herenteam. Met het tweede moesten we naar Stiens tegen FHC. Daar hebben we met 15-30 verloren. Dit kwam omdat we erg veel breakouts tegen kregen. Veel spelers van ons team schoten op de keeper. Daarna ben ik nog met andere teamgenoten naar Groningen gegaan om met de wedstrijd van het eerste mee te spelen. Deze wedstrijd tegen V en S hebben we met 27-23 gewonnen. Deze wedstrijd ging erg goed omdat we goed samen speelden en veel van onze schoten op het doel raak waren. Zelf heb ik ook gescoord.” Hoogtepunt? “Mijn hoogtepunt is het meetrainen met de A-jeugd van E&O in Emmen. Dit was een erg leuke ervaring en ik heb er erg veel van geleerd.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Ik wil nog bij in het eerste team spelen van Exito en misschien nog hogerop komen met handbal.” Grootste blunder? “Mijn grootste blunder was dat ik de bal naar de tegenstander speelde omdat ik hem verwarde met een teamgenoot.” Wie is jouw voorbeeld? “Ronald Suelmann is mijn voorbeeld. Hij is net als ik een linkshandige en speelt bij Hurry-Up in Zwartemeer. Dat is één van de beste clubs in Nederland. Vorig jaar haalden ze de halve finale in de Europacup.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Naast handbal loop ik hard en ga ik stappen met vrienden. In het najaar ga ik vaak in het weekend motorcrossen met een vriend. Als ik verder nog tijd heb doe ik graag aan gamen.”

Meedoen

Wil jij meedoen aan deze rubriek? Mail naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie