Wildlands Maandwinnaar oktober: ‘Je hebt veel geduld nodig’

EMMEN

Toos Rosing (24) uit Nieuw-Buinen won met haar foto van het prairiehondje die de vlag hees de Wildlands Foto van de Maand in oktober.

Oktober leverde maar liefst vijf weekwinnaars op en eenvoudig voor jury om een winnaar te kiezen was het allerminst. De foto van de bavianen bijvoorbeeld waarbij de één de ander aan de staart voorttrok was een prachtig actieshot of de douchende olifantenbul die ondanks zijn formaat bijna geheel verdween onder het kletterende water van de waterval. Toch is de keuze gevallen op het prairiehondje met het herfsttakje. Het knappe aan deze foto is dat fotograaf Rosing het snelle bewegen van het diertje zo scherp heeft weten vast te leggen. Het is daarnaast zo’n uniek beeld – dit zal ze nooit weer fotograferen – dat het een prijs verdient. Als gevolg van de winst krijgt Rosing een expeditiepakket van Wildlands en een interview in de ZuidOosthoeker. Had je verwacht Maandwinnaar te kunnen worden? “Nee, totaal niet. Ik had het echt niet verwacht. Deze maand waren er vijf foto’s die kans maakten en ik vond die andere vier ook heel mooi.” Wat vind je ervan dat je Maandwinnaar bent geworden? “Heel erg leuk.” Neem de lezer eens mee naar het fotomoment. “Ik was al een tijdje door het park aan het lopen, toen ik voor de tweede keer langs de prairiehondjes liep. Het diertje op de foto was druk in de weer met het stokje. Het leek me dat het een leuke foto kon opleveren. Na een tijdje wachten en enkele foto’s verder kwam deze foto eruit.” Waarom vind je de foto geslaagd? “Het lijkt net of de prairiehond met een vlag zwaait. Dat vond ik wel mooi om op de foto te zetten. Een grappig plaatje zo.” Wat betekent fotografie voor je? “Fotografie betekent best veel voor me. Ik vind het vooral leuk om dieren te fotograferen, al moet je daar wel veel geduld voor hebben. Als het eenmaal is gelukt, mag het eindresultaat er ook zijn.” Met welke camera is deze foto gemaakt? “Met een Canon 1300D. Ik heb deze camera nog niet heel lang.” Wat is je mening over Wildlands? “Ik vind Wildlands een heel mooi park met veel mooie dierverblijven.” Bezoek je het park vaak? “Dit was mijn tweede bezoekje aan het park, maar ik kom zeker vaker terug.” Wat vind je het mooiste gedeelte in het park? “Het verblijf van de olifanten in Jungola vind ik geweldig en ook de giraffen op de grote savanne zijn prachtig.” Wat mist het park nog? “Dat vind ik een lastige vraag. Ik ben tevreden met hoe het is.”

Auteur

Redactie