Meer dan 100 opleidingen met baangarantie

EMMEN

Het tekort aan technische vakkrachten zorgt ervoor dat bedrijven steeds creatiever worden in het vinden van nieuw personeel.

De nieuwste inzet is het (om)scholen van kandidaten die in hun oude beroep geen werk meer kunnen vinden. Vijftien Drentse bedrijven presenteren zich op donderdag 2 november tijdens de Dag van de Techniek op het industrieterrein bij VHE in Emmen. Geïnteresseerden zijn welkom aan de Charles Darwinstraat 15 in Emmen van 9.00 tot 17.00 uur. De bedrijven zijn op zoek naar nieuwe mensen voor de techniek. Alleen inzet en motivatie is noodzakelijk, de kennis en vaardigheden worden geschoold. Na een korte opleiding krijgen de mensen een dienstverband. De bedrijven richten zich hiermee bewust op kandidaten uit niet technische beroepen. Op deze manier proberen ze zelf een oplossing te vinden voor het tekort aan arbeidskrachten. Tijdens de Dag van de Techniek kunnen de bezoekers zelf ervaren wat de technische bedrijven te bieden hebben. Zo neemt het bedrijf Sealteq een straalcabine mee, de bezoekers kunnen zelf het pak in om het werk als straler te ervaren. En TSH plaatst een lascabine waarin, onder begeleiding van een lasinstructeur, de bezoeker een eerste las kan leggen. Een hele andere las kan gelegd worden bij CTNed, dat glasvezellassers opleidt. Wie liever op hoogte werkt, kan terecht bij Henisol als steigerbouwer. Met gebruik van 3D-brillen kunnen bezoekers zelfs door de ogen van de monteurs kijken.

Auteur

Redactie