‘Markt als huiskamer van Coevorden’

COEVORDEN

In het Coevorder gemeentehuis Hof van Coevorden werden vorige week de plannen voor het centrum van de Vestingstad gepresenteerd. Het plan moet voorzien in een aantrekkelijker stadshart voor bezoekers.

Daarvoor moeten de positionering van de winkelstraten, de Markt als zogeheten huiskamer en de realisatie van een stadsboerderij of brouwerij voor gaan zorgen. Adviesbureau DTNP leidt het traject. Dirk Jan Droogh liet namens het bureau dia’s zien van een andere stad. In die stad is voor de panden in een winkelstraat een strook vrijgemaakt. Die strook kunnen winkeliers, horeca en bewoners gebruiken om in te richten.

Weeshuisweide

Droogh vindt de Weeshuisweide een Coevorder pluspunt en ‘een gebied dat prachtig ingevuld kan worden’. Hij denkt aan een stadsboerderij, brouwerij of stadstuintjes. De Markt moet volgens de plannen dus de huiskamer van Coevorden worden. “Gezellig ingericht met terrassen en bankjes. Het zou mooi zijn als het water van de binnenhaven bij het centrum betrokken kan worden”, meent Droogh. Voor alle plannen is 4,5 miljoen euro beschikbaar, waarvan de provincie Drenthe 1,5 miljoen euro bijdraagt. De gemeenteraad beslist in december over de plannen.

Auteur

Redactie