Pompoenen uithollen in Sleen | Fotoserie

SLEEN

Op de boerderij van de familie Eising in Sleen was het vrijdag- en zaterdagmiddag gezellig druk tijdens pompoen uithol workshops. De koeien stonden er op stal en keken mee.

Door Kristian Elders De 42-jarige Marissa Steenbergen uit Sleen kwam vrijdagmiddag langs samen met haar zoon Sam (10) en dochter Liz (7) de Koning. Zij gaan naar basisschool De Akker in hun woonplaats Sleen. Henriette Eising keek namens de organisatie tevreden toe. Zij zorgde tegen een bescheiden vergoeding voor alle materialen om de workshop te volgen. Alle deelnemers konden een kijkje nemen op de boerderij aan de Schaapstreek en de vuurkorf diende buiten om een broodje op een stok te bakken. “We kunnen ook thuis pompoenen uithollen, maar dit is makkelijker omdat we hier alles al voorhanden hebben”, zegt Marissa tijdens de workshop met loeiende koeien op de achtergrond. “Mijn kinderen hebben vakantie en ik vroeg vrij van mijn werk om mee te gaan. Vorig jaar ging hun oma mee. Ik hoef bijna niets meer te doen vandaag, want Sam en Liz kunnen het prima zelf.”

Teamgenoot

Marissa is geboren en getogen in Sleen en vindt het leuk om bekenden tegen te komen op de boerderij van de familie Eising. Zo is zij teamgenoot van Henriette bij de volleybalclub in Sleen. Een vrijwilliger die meehielp tijdens de workshops - Agnes Hoving - is ook al lid van die vereniging en dus ook een bekende. Sam gebruikte de telefoon van zijn moeder met daarop afgebeeld een voorbeeld ter illustratie. “Ik ben aan het natekenen”, vertelt Sam. “Anders vind ik het lastig om zelf een gezicht te verzinnen. Ik vind het uitsnijden leuk. Thuis doen we een kaarsje in de uitgeholde pompoen. De pompoen heeft een gezicht en daardoor zien we het licht heel mooi schijnen.” Liz maakt zichtbaar met veel plezier zelfs twee gezichten. “Dan schijnt het licht nog mooier door de pompoen heen”, legt ze uit. “Onze pompoenen komen buiten te staan op de tuintafel.” Met de concentratie van Sam en Liz zit het tijdens de workshop wel goed, ziet moeder Marissa. “Daar is niets mis mee”, lacht ze.

Auteur

Redactie