Avontuurlijke Jan Assen uit Sleen doet stapje terug

SLEEN

Jan Assen - hij is één van de markante dorpsfiguren in Sleen en oprichter van Assen Installatietechniek - gaat met pensioen. Hij werd woensdag 25 oktober 65 jaar.

Er zijn weinig mensen die Assen niet kennen, want hij is altijd erg betrokken bij het verenigingsleven in het brinkdorp. Voor zijn inzet als commandant bij de brandweer kreeg hij een Koninklijke onderscheiding. Vliegen, duiken, varen en reizen maken dat Assen zijn grenzen kan verleggen. Assen is recht door zee en vooral een harde werker. In 1979 begon hij zijn bedrijf vanuit een winkelpand in Sleen en concentreerde hij zich in eerste instantie op de verkoop van bruin- en witgoed en het uitvoeren van bescheiden installatiewerkzaamheden.

Overname

In 1987 kwam er een sanitaire showroom bij, waarna het bedrijf bleef groeien. Hoogtepunt was de overname van het in Westerbork gevestigde elektrotechnisch bedrijf Weggemans in 1996. Weer vergrootte Assen Installatietechniek het dienstenaanbod en werkgebied. Eind jaren negentig groeide het installatiebedrijf opnieuw uit haar jasje. Besloten werd het huidige en op groei ingerichte pand aan de Meulenakker in Sleen te bouwen. In 2001 opende het nieuwe bedrijf de deuren. Assen gaf in 2005 het dirigeerstokje door aan zijn zoon Arno, maar hij bleef betrokken bij het bedrijf. Waarschijnlijk kan Assen senior het niet laten ook na zijn pensioen nog regelmatig binnen te lopen op de Meulenakker.

Auteur

Redactie