Sportpraat met Tess de Vries: ‘We vechten voor elk punt’

KLAZIENAVEEN

Tess de Vries is 16 jaar en een talentvolle volleybalster uit Klazienaveen. Zij speelt op de diagonaal positie en komt uit op het hoogste nationale niveau. Lees meer over Tess in deze Sportpraat.

Wie ben je? “Ik ben Tess de Vries. Doordeweeks woon in op sportcentrum Papendal bij Arnhem en in het weekend bij mijn ouders in Klazienaveen.” Naar welke school ga je? “Ik ga naar het Beekdallyceum in Arnhem, waar ik 5 havo volg.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik volleybal bij Talentteam Papendal en bij Jong Oranje.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Doordat ik elke dag samen met mijn teamgenoten en ook vriendinnen met mijn passie bezig kan zijn.” In welk team sport je? “Talentteam Papendal en Jong Oranje.” Wat is het mooiste aan jouw teams? “We kunnen samen heel veel lol hebben, maar als het er op aan komt zijn we heel serieus. Dat wordt ook van ons verwacht en dan vechten we voor elk punt.” Op welk niveau sport je? “Met het Talentteam Papendal komen we uit in de Nederlandse eredivisie en met Jong Oranje spelen we internationale wedstrijden.” Waarom sport je bij jouw club? “Ik speelde en trainde al bij jeugd oranje. Van daaruit ben ik gevraagd om deel uit te maken van het Talentteam.” Hoe vaak train je per week? “We trainen acht keer per week. Dat staat voor ongeveer 21 uur trainen.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste wedstrijd was zondag 15 oktober. Wij verloren deze wedstrijd nipt met 3-2.” Hoogtepunt? “Het halen van zilver, afgelopen zomer met Jong Oranje op het achtlandentoernooi in Spanje.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau gaan spelen. Het liefst in het nationaal team en ergens bij een club in het buitenland volleyballen. Ik wil mijn geld met deze sport verdienen.” Grootste blunder? “Een bloedende neus en lip door een bal op mijn gezicht.” Wie is jouw grote voorbeeld? “Tijana Boskovic. Dat is een speelster van het nationaal team van Servië.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Het liefst iets leuks doen met mijn ouders of vriendinnen.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Dat zij van harte welkom zijn om te komen kijken naar onze wedstrijden in sporthal Valkenhuizen (Arnhem, red.) of ergens anders in Nederland.”

Meedoen

Wil jij meedoen aan deze rubriek? Stuur een mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie