Gemeente Emmen gaat plastic vaker ophalen

EMMEN

Vanaf 1 november worden in de gemeente Emmen Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) een keer per drie weken ingezameld.

De gemeente ziet de hogere inzamelfrequentie als een volgende stap naar meer inzameling van waardevolle grondstoffen en nog slechts 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020.Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) zegt daarover: “Het scheiden van PMD gaat zo goed dat één keer per maand inzamelen nu al te weinig is. Door vaker het PMD in te zamelen komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel inwoners. De inzameling van GFT en restafval verandert niet, dat blijft tweewekelijks.” Eind vorig jaar kregen 39.500 huishoudens de beschikking over een container, bestemd voor plastic, metalen en drankenkartons. De gemeente zamelt in 2017 al drie keer zoveel PMD in als in 2016: vijf kilo per huishouden per maand.

Auteur

Redactie