Kunstcollectief Smalt exposeert in Kunst op Vijf

COEVORDEN

De tentoonstelling van kunstcollectief Smalt is sinds kort te zien bij Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat 5 in Coevorden.

Kunstcollectief Smalt is opgericht in 2016 door een groep professioneel werkende beeldend kunstenaars uit Zuidoost-Drenthe. Dit is hun eerste tentoonstelling in deze samenstelling. De kunstenaars kozen voor een gezamenlijk thema voor deze expositie: Smalt. Dit heeft onder meer geresulteerd in een serie werken van veertien bij veertien centimeter waarbij elke kunstenaar op zijn of haar eigen manier dit thema heeft verbeeld. De kleur blauw speelt een verbindende factor in de diversiteit van het werk van de deelnemende kunstenaars. De naam van het collectief is namelijk ontleend aan de kleur smalt: een zeer oud glasachtig blauw pigment, dat later steeds meer werd vervangen door de kleuren ultramarijn en kobalt.

Etsen en collages

Er zijn in hartje Coevorden schilderijen te zien van Agnes van Eupen, Herman Kölker, Theo van Meel en Wout Wachtmeester, etsen en collages van Jowan Remmig, Joke Holwarda toont haar sieraden en objecten en Marieke Geerlings laat keramiek zien. De expositie is nog te bekijken tot en met 1 december. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens koopzondagen in Coevorden centrum.

Auteur

Redactie