Sportpraat met Lars Meijer: ‘Voetbal is mijn passie’

SLEEN/EMMEN

Lars Meijer is een talentvolle voetballer. Hij begon op jonge leeftijd in de jeugd van vv Sleen en werd opgepikt door FC Emmen. Lees meer over de rechtsback in deze Sportpraat.

Wie ben je? “Lars Meijer. Ik woon in Sleen en ben 13 jaar.” Naar welke school ga je? “Ik ga naar het Carmelcollege in Emmen en volg daar het atheneum.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik doe aan voetbal bij de jeugdopleiding van FC Emmen.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Voetbal is mijn passie sinds mijn vijfde en omdat ik bij FC Emmen in de jeugdopleiding mag meedoen kan ik nog beter voetbal leren spelen.” In welk team sport je? “JO14.” Wat is het mooiste aan dit team? “Dat we allemaal van dezelfde leeftijd zijn en de gezelligheid.” Op welk niveau sport je? “Wij spelen in een besloten competitie waarvan de top vijf na de winterstop door gaat naar de hoogste competitie.” Waarom sport je bij jouw club? “Ik ben vijf jaar geleden gescout en bij toen bij FC Emmen in de jeugdopleiding gekomen en doe dat nog steeds en ik wilde toen graag een stapje hogerop.” Hoe vaak train je per week? “Vijf per week waaronder vier keer ‘s avonds en één keer ’s ochtends.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Thuis tegen Fortuna Sittard verloren we helaas met 0-1.” Gloriemoment? “Drie jaar geleden met FC Emmen E1 vanwege het kampioenschap.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “De top van het voetbal en het liefst in het buitenland.” Grootste blunder? “Dat weet ik zo snel niet. Natuurlijk, iedereen maakt fouten en ik ook, maar ik kom even niet op een grote blunder.” Wie is jouw voorbeeld? “Dani Alves. Deze Braziliaanse rechtsback scoort vaak en is een prachtige speler om naar te kijken. Hij speelt nu in Parijs bij PSG.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Eigenlijk heb ik weinig tijd, omdat ik de hele dag van huis ben in verband met school en voetbal, maar als ik vrije tijd heb ben ik graag met vrienden.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Dat ze gerust mogen kijken bij een wedstrijd van het eerste van FC Emmen of bij mijn team!”

Meedoen

Wil jij meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie